Werk als hulpmiddel

Wanneer het mogelijk is zullen we je werk nadrukkelijk betrekken in de behandeling. Om meerdere redenen. Werk is voor veel mensen een belangrijke energiebron. Als je niet kunt werken mis je het sociale contact met collega’s, mis je structuur in het leven en sommige mensen voelen zich zelfs nutteloos als ze niet kunnen werken. Wanneer het verzuim te lang duurt kunnen dit belangrijke belemmerende factoren zijn geworden voor je herstel.

 

Maar werk kan ook een belangrijke stressbron zijn. Als je op je werk steeds op je tenen moet lopen, problemen hebt met bepaalde collega’s of je moeite hebt met je grenzen aangeven, is het terugkeren naar werk een grote stap. Ook kan deze stress hebben bijgedragen aan het ontstaan van je klachten.

 

Tijdens het onderzoek zullen we uitvragen hoe jij in je werk zit en hoe je werk zich verhoudt tot het uitblijven van je herstel. We zullen, met jouw instemming, contact zoeken met je leidinggevende en deze betrekken in de behandeling. Niet om je medische dossier te bespreken. Wel om begrip te krijgen voor de situatie waarin je je bevindt. En om met je leidinggevende afspraken te maken over welk werk je beter wel en niet kunt doen tijdens de werkopbouw. Om zo sneller te herstellen.